Az amerikai nagykövet is részt vett a felvonuláson

08 júl, 2012

Az Egyesült Államok magyarországi nagykövete, Eleni Tsakopoulos Kounalakis, valamint a budapesti amerikai nagykövetség több munkatársa is részt vett a szombati Budapest Pride felvonuláson, hogy a Hillary Clinton amerikai külügyminiszter által meghirdetett, a kisebbségi és emberi jogok érvényesülését segítő kezdeményezés részeként támogassák a magyarországi LMBT- (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű)közösséget. 

Az amerikai nagykövet júniusban az emberi jogok érvényesüléséért és a diszkrimináció ellen folytatott tevékenységéért Aktív állampolgárságért oklevéllel tüntette ki a Háttér Társaság a Melegekért civil szervezetet.

MTI-fotó: Kollányi Péter

A diplomata azon az eseményen elmondta, Barack Obama amerikai elnök júniust a meleg büszkeség hónapjának nyilvánította, hogy felhívják a figyelmet az LMBT- (leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű) közösség helyzetére. Ennek jegyében adta át a nagykövet az oklevelet egy olyan szervezetnek, amely – mint fogalmazott – sokat tesz ezért a közösségért. Kifejtette: a Háttér Társaság a Melegekért az egyik legrégebbi szervezete a magyar LMBT-közösségnek, igyekszik más egyesületeket is támogatni, valamint segíti a vidéki szervezetek alakulását és fejlődését.

A budapesti amerikai nagykövetség közleményében felidézte azt is, hogy a külképviselet 15 más budapesti nagykövetséggel együtt támogatta az LMBT-közösséget az EuroGames, valamint a Pride Kulturális és Filmfesztivál megrendezésében.

Fotó: origo.hu

Hozzátették: az amerikai nagykövetség a jövőben is tartja és keresi a kapcsolatot az LMBT-közösséggel, és bevonja azt a civil társadalomnak nyújtott képzéseibe. Korábban az MTI tudósítói beszámoltak arról, hogy egy időre Eleni Tsakopoulos Kounalakis is csatlakozott a Budapest Pride felvonuláshoz. A menet az Andrássy úton a Kodály köröndnél haladt, amikor a testőrökkel körülvett diplomata megjelent és beállt a felvezető kamion mögé. A nagykövet, aki feltehetően a szervezőktől kapott egy kisebb szivárványszínű zászlót, mosolyogva fényképezkedett a felvonulás résztvevőivel, majd egészen az Izabella utcáig együtt sétált a tömeggel, itt beszállt a rá várakozó autóba.

Amerikai Hírújság/MTI

About the author

Related Posts

1 Comment

 1. The European
  augusztus 05, 2012

  The hands of the Obama administration.
  The American ambassador to Hungary, Mrs. Eleni Tsakopoulos Kounalakis while she is taking part in a homosexual pride parade in Budapest, Hungary, this year.

  Astonishing tho see a high ranking US official in a foreign country holding rainbow flags in her hands, surrounded with homos while she’s chanting vociferously along with the crowd.
  Just behold the sick exaltation on her face.
  Can you imagine the scandal if the Russian ambassador would show up protesting with the Tea Party?

Leave a reply

Clean
Last scanned on:
2013-04-17 09:53:23