Ultra fesztivál Miamiban

24 márc, 2012

Az Ultra a világ legnagyobb dance-zenei fesztiválja, várakozások szerint 165.000 embert vonz Miami belvárosába. Miami levegőjét átjárják a dübörgő dance ütemek, fényesen izzó botok lengenek a levegőben, és angyalszárnyú emberek sétálnak az utcákon.

Mégsem kell megijednünk. Lehet, hogy ez egy kicsit félelmetesnek hangzik, ám mindenki ünnepeli jött, hogy újra láthassa az Ultra zenei fesztivált a Bayfront parknál.

A három napos, telt házas rendezvény a világ legnagyobb dance-zenei fesztiválja. Több mint három emelet magas videókivetítők és világszínvonalú lézershow várja a bulizni vágyókat. Olyan nagy sztárok lépnek fel, mint a Kraftwerk, DJ Tiesto, DJ David Guetta, DJ Fatboy Slim és a Grammy-díjas DJ Afrojack.

A tavalyi fesztiválra 150000 ember gyűlt össze a világ minden tájáról, hogy együtt bulizzanak. 2006 óta a helyszín nem változott, idén várhatóan 165000 ember fog mulatni a Bafront parknál. Nem csak a zene és a lézer-fényjáték győzi meg az itt összegyűlteket, hogy ez egy hatalmas és színvonalas rendezvény, hanem a közösségi érzés is.

„Ez az egész vidám és szórakoztató, “mondta Kaelan Brand, 17 éves diák. 16 éves barátja Becky Denaro rózsaszín szoknyában és egy fekete flitteres melltartóban állt mellette. „Ez az esemény olyan, ahol úgy érezhetjük magunkat, mintha újra gyerekek lennénk, szóval vettem magamnak egy Disney hercegnők táskát.” – mondta Becky.

Thomas Kim, 32 éves Fort Lauderdale-ből, piros szuperhős jelmezben ugrált. „Nem érdekel, milyen hatalmas a tömeg, mennyien vannak körülöttem- ez hihetetlen.” – mondta. A szórakozásnak és az izgalomnak azonban borsos ára van. „900 dollárt spóroltam, hogy itt lehessek ezen a hétvégén, de ez nagyon megéri.” Mondta a 20 éves Joey Haverkos, aki egy neon-zöld ruhát viselt. Jelen volt Paris Hilton is, aki kék és zöld dresszbe bújt, fehér keretes napszemüveggel. A sztár húgával, Nicivel jelent meg az eseményen.

http://youtu.be/QMmEko3loR0

A fesztivál a médiát is felvillanyozza, rengeteg riporter van jelen ezen az ünnepségen Londontól egészen Tokióig, arra várva, hogy hiteles tájékoztatást adhassanak hazájuk közönségének. A 21 éves arizoniai Adam Paikowsky a következőt mondta. “Nem tudom elhinni, hogy itt vagyok.” A 38 éves kolumbiai újságíró Charlie Hernandez szintén türelmetlenül várta az eseményt. “Nagyon sok ember szeretne hallani arról, hogy mi történt itt a hétvégén,” mondta. “Ez az egyik legfontosabb esemény a világon.” Ez eléggé szubjektív megközelítés, de vitathatatlan, hogy 165000 ember egyszerre kis valószínűséggel tévedhet.

Papp Gabriella

 

 

About the author

Leave a reply

Clean
Last scanned on:
2013-04-17 09:53:23