Amerika gazdasága talpra áll

14 márc, 2012

5 hónapja nem látott szintre emelkedett Amerikában a kiskereskedelmi eladási szint februárban, újabb jel utal a világ legnagyobb gazdaságának talpra állására. A januári korrigált 0,6 százalékos emelkedést további 1,1 százalékos növekedés követte februárban. A piaci elemzők által várt érték megegyezik az aktuális adattal.
A részadatok szerint leginkább az autóiparban mutatkozó fellendülésnek köszönhető az ilyen jó kiskereskedelmi adat, az egy hónappal korábbi 1,6 százalékos csökkenést 1,6 százalékos emelkedés követte februárban. Az autóeladások szintje négy éves csúcsra ugrott, elsősorban a Chrysler Group és a General Motors jó teljesítményének köszönhetően. Éves szinten 15 millió könnyűgépjármű talált gazdára, ez 2008 februárja óta a legjobb adat.

Autók nélkül számítva 0,9 százalékkal, szintén várt felett bővült a kiskereskedelmi forgalom. Autó- és benzin-eladások nélkül pedig 0,6 százalékos volt a bővülés, némileg elmaradva a korábbi 1 százaléktól. Februárban 3,3 százalékkal több benzin fogyott, mint egy hónappal korábban, ami tavaly március óta a legnagyobb emelkedést jelenti. Az átlagnál enyhébb átlaghőmérséklet a ruházati kiskereskedőket is a vártnál jobb eredmény eléréséhez segítette, 1,8 százalékos emelkedést tudtak felmutatni a hónapban. -OrientPress Hírügynökség-

About the author

Related Posts

Leave a reply

Clean
Last scanned on:
2013-04-17 09:53:23