Már New Yorkban is „Füst a szemében”

11 márc, 2012

A Kaposvári Egyetem negyedéves színművész szakos hallgatói egy 2010-es vizsgájukon Cseh Tamás-dalokat énekeltek. Mindez még önmagában nem volna hírértékű, azonban ezek a 20 év körüli fiatalok nem csak éneklik a dalokat, hanem minden színészi tudásukat beleadva előadják, sőt, saját maguk kísérik őket hangszerekkel (újrahangszerelve), s válnak ezáltal az elhangzottak sajátjaikká.

Hamarosan „Füst a szemében” címmel színielőadássá fejlődött mindez, s bejárták az országot: több budapesti fellépés mellett játszották többek között a POSZT-on, illetve Cseh Tamás egykori lakóhelyén, Kővágóörsön is. A zajos siker híre messzire is eljutott, így még a Washington-i Magyar Nagykövetség és a New York-i Magyar Ház is meghívta az osztályt. Filmünk erről az útról szól, melynek keretében a 13 fiatal felkerekedik, hogy életük egyik legnagyobb kalandját éljék át. A húsz Cseh Tamás-dalt nem csak eléneklik az amerikai magyaroknak, de közben maguk is átélik mindazt, amiről azok szólnak. VIDEO KATT A KÉPRE

A film főhősei és alkotói huszonegynehány éves fiatalok – ők már az a korosztály, akik nem, vagy alig láthatták élőben fellépni Cseh Tamást. Mégis, a dalokat magukénak érzik, és úgy képesek megszólaltatni őket, hogy azok nagyon is maiként szólnak. Ez Cseh Tamás varázsa és halhatatlansága, és ezt kívánja filmünk a nézőknek átadni – legyen szó a Cseh Tamásról most először halló kamaszról vagy ezeken a dalokon felnőtt negyvenesekről-ötvenesekről.

About the author

Related Posts

Leave a reply

Clean
Last scanned on:
2013-04-17 09:53:23