Az USA-ban alapított leányvállalatot a Solvo

10 márc, 2012

A szegedi székhelyű Solvo Zrt., Közép-Európa egyik vezető biotechnológiai vállalkozása a közelmúltban leányvállalatot alapított az USA-ban.

A bostoni irodára az utóbbi időben jelentősen megnövekedett piaci igények miatt volt szükség – közölte Berend Oosterhuis üzletfejlesztési igazgató. A szakember elmondta, a piaci növekedés főleg az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer engedélyezési Hatóság (FDA) új szakmai irányelvének köszönhető, amely alapján a gyógyszerkutató cégek gyógyszerkölcsönhatás tanulmányaik során kötelesek a transzporter -fehérjéket is vizsgálni. A piacon a Solvo Zrt. jelent meg elsőként ilyen tesztrendszerrel, és bár a cég jelenleg is piacvezető ezen a szakterületén, az egyre nagyobb verseny miatt mégis szükséges a közvetlen jelenlét az USA-ban.

Az 1999-ben magyar kutatók és üzletemberek által alapított, és a mai napig jórészt magyar tulajdonú Solvo Zrt., amely kizárólag külföldön – elsősorban USA, EU és Japán – értékesíti termékeit és szolgáltatásait, eddig is jelen volt az amerikai piacon, a további terjeszkedésben azonban komoly hátrány a cég földrajzi helyzete. Ezeket igyekszik a cég csökkenteni az amerikai leányvállalat létrehozásával, amely a cél elérése érdekében elsősorban amerikai munkavállalókat kíván foglalkoztatni.

A Solvo Zrt. összbevétele tavaly lépte át először az egymilliárd forintot. Az eladások 50 százalékos növelésével a vállalkozásnak sikerült megerősítenie világpiaci pozícióit. A 38 országban több mint négyszáz ügyfelet – köztük a világ húsz legnagyobb gyógyszergyárát kiszolgáló – Solvo Zrt. 2012-ben is árbevételének 50 százalék feletti bővülését várja. A cég foglalkoztatotti létszáma meghaladja a kilencvenet, több mint egyharmaduk PhD-fokozattal rendelkezik. -MTI-

About the author

Related Posts

Leave a reply

Clean
Last scanned on:
2013-04-17 09:53:23