Magyarországon az új Chevrolet Malibu

04 márc, 2012

Lehet ugyan, hogy Magyarország nem azzá vált, mint amit sokan reméltek a rendszerváltáskor, de ha akkoriban valaki azt mondta volna, hogy a Zsigulik helyett Chevrolet Malibu taxikkal utazhatunk majd, talán még zökkenőmentesebb az átállás.

Igen, eljött ez az idő is, megérkezett hozzánk is az új Malibu.  Igaz, nem full size, igaz, már nincs a jó öreg big block – ellenben a Chevroletnél is észbe kaptak valamelyest, hogy ha már ott van a kocsi elején a jó öreg jelvény, szolgáljon is rá arra. Ha mással nem is annyira, legalább a kinézetével. Végre nem a Daewoo-modellek “átjelvényezett”, vérszegény változata köszön vissza a Chevrolet vonalairól.


Megemelt, vaskos orr-rész és amolyan “szembarát”, Camaro-mintájú formás hátsó. A megnyerő külső mellé már csak egy még szimpatikusabb ártáblára lesz szükség ahhoz, hogy Magyarország új taxis és flottás kedvencét köszönthessük benne.
Magyarországon két négyhengeressel, egy 169 lóerős 2,4-es benzinessel és egy 140 lóerős kétliteres dízellel lesz kapható, melyekhez két váltót, hatfokozatú kézit vagy automatát lehet majd választani.

Az Malibut az Egyesült Államokban, Koreában és Kínában is gyártják, tehát úgy tűnik, végleg búcsút inthetünk a nemzeti iparnak, a győztest úgy hívják: globalizáció.

Papp Olivér

About the author

Related Posts

Leave a reply

Clean
Last scanned on:
2013-04-17 09:53:23