Az amerikai Wright fivérek

17 dec, 2011

108 éve, 1903. december 17. az amerikai Wright fivérek az Észak-Karolina állambeli Kitty Hawk közelében végrehajtották repülőgépükkel az első sikeres motoros repülést.Az Észak-Karolina állambeli Kitty Hawk közelében repültek. A Wright fivérek – Orville és Wilbur – 1900 óta foglalkoztak repülő szerkezetek építésével. Repülőgépüket négyhengeres, 12 lóerő teljesítményű, vízhűtéses motor hajtotta és két légcsavar emelte a magasba.

Egy magassági kormány és két – a 12,29 m hosszú hordouófelületen elhelyezett – oldalkormány gondoskodott az irányításáról. A Kitty Hawk melletti homokdűnéken Orville Wright ezzel a 355 kg-os “Flyer I” repülőgéppel négy irányított, egyenes vonalú repülést hajtott végre, amelyek közül a leghosszabb 59 másodperces és 265 méteres volt.Wilbur Wright 1867-ben született az Indiana állambeli Millville-ben, Orville pedig 1871-benDaytonban, Ohióban. Mindketten főiskolára jártak, de nem szereztek diplomát.  A Wright fivérek Daytonban, Ohióban nőttek fel, ahol kerékpárjavítással, -tervezéssel és -gyártással foglalkozó céget alapítottak.

Wright fivérek 1911-ben

Munkájuk eredményét a repülés iránti érdeklődésükre költötték.1899-ben kezdtek el repülő szerkezetekkel kísérletezni (a korabeli “szakirodalom” segítségével). A fivérek a repülés technikájának továbbfejlesztése során a hajtóerő növelése helyett nagy hangsúlyt helyeztek az irányíthatóságra. Kifejlesztették a háromtengelyű irányítást, és meghatározták a repülőgépek kormányozhatóságának alapelveit, amelyeket ma is használunk. Több mint 200 szárny alakot teszteltek.

Kutatásaik során a Wright fivérek mindig együtt dolgoztak, a repülőgép fejlesztésében elért érdemeiket nem lehet különválasztani.A Wright fivérek munkájának fő irányát nem egyszerűen a felható- és hajtóerő, hanem a repülőgép irányíthatósága jelentette, ami tartós repülést tett lehetővé. Első siklórepülőjüket (1899 elején) egy bonyolult rendszerrel látták el, amit “szárny hajlításnak” hívtak. Ha az egyik szárnyat valamelyik irányba elhajlították, több felhajtóerő keletkezett, és a repülőgép emelkedni kezdett. A cél az volt, hogy irányítani tudják a szárnyak elhajlását, mert ez könnyebbé tehette a repülést.

Első vitorlázógépeiken az első és hátsó pozíciók – amelyek a repülőt tartották – nem voltak rögzítve. A hajlítást a szárnyakon végigfutó zsinór szabályozta, amelyeket a pilóta egy bottal mozgatott ahhoz, hogy balra vagy jobbra forduljon. 1900-ban egy meteorológus tanácsára az észak-karolinai Kitty Hawkba költöztek, az ott található Kill Devil Hillen ugyanis folyamatos és erős szeleket tudtak kifogni, az eldugott hely pedig biztosította, hogy a feszes verseny közepette repülőjük rejtve maradjon a versenytársak kíváncsi szemei elől. Kitty Hawkban 1900-tól 1902-ig kísérleteztek, minden évben új siklórepülőt építettek. Az utolsó siklórepülőn sok fontos újítást alkalmaztak, és a testvérek több mint ezerszer repültek vele.

Kerékpárjavító műhelyből a hírnév felé

1903. március 23-án szabadalmi kérelmet nyújtottak be a “szárny hajlítás” segítségével történő keresztirányú mozgás irányítására és fordulásra. 1903-ra a Wright fivérek valószínűleg a világ legképzettebb vitorlázó pilótái lettek. Ebben az évben építették meg a híres Flyert, amelyre később Flyer I-ként hivatkoztak. (Ez a gép manapság Kitty Hawkként is ismert.)

Az első repülés, Flyer I.

A gépet faragott légcsavar és a bicikliműhelyben épített motor hajtotta. A légcsavar hatékonysági mutatója 80%-os volt. A motor sokkal jobb volt, mint a legtöbb akkoriban gyártott motor, elég könnyű és erős ahhoz, hogy repülőgépben használják. A motorban használt lánc - milyen meglepő - egy biciklilánc volt. 1903. december 17-én emelkedtek először a levegőbe, mindketten kétszer. Az első repülés során Orville 39 métert repült 12 másodperc alatt, meg is örökítették fényképen. A nap negyedik repülése volt az egyetlen, amelyet valójában irányítani is tudtak, Wilbur 279 métert repült 59 másodperc alatt. A repüléseknek négy életmentő és egy falusi fiú is tanúja volt, vagyis ez volt az első nyilvános repülés. Egy helyi újság jelentette az esemény, de pontatlanul. Csak egy újság, a Cincinnati Enquirer jelentette meg a hírt másnap.

A Flyer I megépítése kevesebb, mint kétezer dollárba került. A szárny fesztávolsága 12 m, a gép tömege 340 kg, és 12 lóerős, 77kg tömegű motor hajtotta. A Wright fivérek repülőteret alakítottak ki a Huffman Prairie-n, Dayton közelében, és 1904-ben is folytatták a munkát a Flyer II megépítésével, a felszálláshoz pedig katapultot használtak, hogy ellensúlyozzák a szél hiányát a reptéren. Az év végéig 105 irányított repülést végeztek, néhányszor 5 percig is köröztek a mező fölött, amely ma a Wright-Patterson Air Force Base légibázis része. 1905-ben megépítették a továbbfejlesztett Flyer III-at. Ezekhez a repülésekhez gyakran meghívták barátaikat, a sajtó képviselőit és a szomszédokat is. 1905. október 5-én bukfencet is végeztek a géppel. Wilbur leghosszabb repülése több, mint 39 percig tartott, és 39 km-t tett meg a Huffman Praire fölött körözve.

About the author

Related Posts

Leave a reply

Clean
Last scanned on:
2013-04-17 09:53:23