Virágzik a marihuána üzlet

15 dec, 2011

Az amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézet (NIH) felmérésében megkérdezett végzős középiskolások alig 19 százaléka mondta, hogy dohányzott az elmúlt hónapban, míg az 1990-es évek közepén ez az arány – rekordnak számító – 36,5 százalék volt.

A Monitoring the Future elnevezésű felmérés szerint a dohányzás mértéke minden kamasz körében csökkent az előző évhez képest. A kutatók szerint ez nagymértékben a teljesen dohányzásmentes helyeknek és a magasabb cigarettaáraknak köszönhető. Noha az alkohol továbbra is meglehetősen népszerű a kamaszok körében, a kiskorúak alkoholizálása és a mértéktelen ivászat is jelentősen visszaesett. Az 1975-ben megkezdett hivatalos felmérések óta az amerikai tinédzserek cigaretta- és alkoholfogyasztása most érte el az eddigi minimumát.

A tinédzserek marihuánafogyasztása a negyedik egymást követő évben tovább nőtt 2011-ben, ami nagy kontrasztot jelent az előző évtizedben tapasztalt drámai visszaesés után. Az eredmények szerint a naponta marihuánát fogyasztó végzősök aránya az elmúlt harminc évre visszatekintve most éli a virágkorát. A 12. osztályosok 36,4 százaléka állította, hogy füvezett az elmúlt évben, és 6,6 százalékuk ismerte el, hogy naponta él a könnyű droggal.

A Michigani Egyetem kutatóinak vezetésével készített éves felmérés nyolcadik, tizedik és tizenkettedik osztályos tanulók bevonásával készült. A szakemberek 400 állami, illetve magániskolában tanuló mintegy 47 ezer diákot kérdeztek meg. A 2011-es felmérés először tartalmazott szintetikusmarihuána-fogyasztásra vonatkozó kérdést. A Spice és a K2 néven futó szereket gyógyfüvek, fűszerek és vegyszerek keveréke alkotja. A végzősök több mint 11 százaléka ismerte el, hogy élt ezekkel az anyagokkal idén.

Ehhez a két fajtához eddig legálisan lehetett hozzájutni az interneten, a benzinkutaknál és egyéb helyeken, ám idén egy szövetségi határozat betiltotta a szintetikus szerek egy részét. A tervek szerint jövőre már a fürdősó is bekerül a kérdőívbe: az egyre népszerűbb utcai drognak számító anyagot ugyanis az LSD-hez és a kokainhoz hasonló hatása miatt fogyasztják előszeretettel a fiatalok. (MTI)

 

 

About the author

Related Posts

1 Comment

  1. június 07, 2012

    Kuruc:Szf3 nincs erről. ruszkikne1l most ve1ltozik miednn de leirod a doktrine1dban, hogy ha vki megte1madja/elfoglalja/xyz szibe9rie1t akkor repfcl xezer nuki. Ott van a doktrine1dban parancsba adva.Na kiprf3be1ljuk, hogy megnyomje1k e gombot a ruszkik (ve1llalva evvel a saje1t pusztule1sukat is) vagy sem?Az ege9sz hideghe1borfa erről szf3lt e9s egyik fe9l se merte kve1zi bekocke1ztatni, miednnhol csak kf6zvetetten voltak ott. (Afganiszte1nban USA, Vietnamban ruszkik .)Ha majd eccer nagyon soke1ra esetleg nyomasztf3 lesz a Kednai ff6le9ny majd ausztre1lia is beszerez/legye1rt pe1r sze1z nukit, vesz hozze1 rake9te1t oszt beve1llalja egy Kedna? Nem egyszerfcbb e9s olcsobb pl kilf3ra megvenni RIO-TINTOt e9s ake1r az f6sszes aus be1nyate1rsae1got?(Perezt itt a k* anyje1ba kfcldik, pedig amit mondani akart az angyon is ree1lis, me9g ha a jobbikos hfclyegyerek meg nem e9rti.)Kedne1ba max 50% lehet be1rmi a tied e9s az is csa akkor ha hozod a technologie1t. Ehez ke9pest ami kell Kedne1nak ausztre1lie1bf3l azt zsebből megveheti .)Tetszik / Nem tetszik: 0 0 Az e9rte9kele9shez be kell

Leave a reply

Clean
Last scanned on:
2013-04-17 09:53:23