Foglaljuk vissza a Capitoliumot!

08 dec, 2011

Több tucat tüntetőt őrizetbe vett szerdán a rendőrség Washingtonban, miután az aktivisták több órán át akadályozták a forgalmat a belvárosi K Streeten.

Fehér Háztól mindössze három sarokra húzódó K Streeten található számos lobbicsoport és politikakutató intézet főhadiszállása. Az utca központi kereszteződéseit a Wall Street-ellenes városfoglalók akciónapja alkalmából több százan szállták meg. A fővárosi rendőrség első becslései szerint közülük 50-70 tiltakozót a forgalom rendjének megzavarása miatt őrizetbe vettek. Tüntetők vonultak  szerdán a kongresszus épülete elé is. Közülük sokakat busszal szállítottak a fővárosba a Foglaljuk vissza a Capitoliumot! megmozdulás keretében, amelynek fő szervezője a szolgáltatóipari dolgozók szakszervezete volt.

Az amerikai fővárosban vasárnap éleződött ki a feszültség a városfoglalók és a rendőrség között, miután a tüntetők a sátraik mellett megpróbáltak fából egy téli főhadiszállásként is használható melegedőházat felépíteni a belvárosi McPherson téren. A rendőrség vasárnap 31 személt őrizetbe vett a közterületen október 1. óta engedély nélkül sátorozók közül.  San Franciscóban a hatóságok szerdára virradóra 70 embert vettek őrizetbe amikor felszámolták a Justin Herman Plazán két hónappal ezelőtt létrehozott táborukat. A rendőrök kedden a New Orleans-i városháza előtt számolták fel a tüntetők október 6-án felállított sátortelepét.(MTI)

About the author

Related Posts

Leave a reply

Clean
Last scanned on:
2013-04-17 09:53:23